Att använda träd för att skydda ditt hem från öknens hetta

edible-landscapes-flowering-treesDen som bor i ett varmt land vet värdet av ett stort träd när det gäller att hitta skydd mot värmen. Inte finns det någonstans du kan hitta en sådan svalka som under ett träd, speciellt om du inte har vatten att bada i. Asfalt och byggnader gör att värmen ökar medan träd är ett sätt att hjälpa till att hålla hettan nere.

Genom fotosyntesen omvandlar träden koldioxiden som finns i luften till näringsämnen. Detta hjälper till att rena luften i omgivningen från föroreningar, föroreningar som är ohälsosamma för vår kropp. Denna fotosyntes är en av de grundläggande processerna i vårt ekosystem och en förutsättning för liv på planeten.

Zoomar man ut något så är det på samma sätt med trädens uppgift på ett regionalt plan. Att träden finns bidrar till att bevara platser från uttorkning. När till exempel regnskogar skövlas på många platser i världen sker en uttorkning så att det område som varit regnskog endast blir öken och inte går att använda till odling. Många lokala och internationella organisationer jobbar därför för att bevara dessa skogar, samtidigt som många lokala och globala företag ibland till och med i samarbete med maffian har ockuperat och skövlat dessa regnskogar för att odla grödor som till exempel sojabönor som sedan exporteras runt om i världen.

Även på ett globalt plan skyddar träden oss från öknens hetta. All växtlighet som finns på jorden hjälper till att binda den koldioxid som finns i luften och omvandlar detta till näringsämnen. Ju mer luften förorenas med koldioxid ju viktigare blir trädens funktion att omvandla denna. Trots detta sker det en väldigt stor avverkning av skog vilket är mycket olyckligt för klimatet. Träden är vansinnigt viktiga för att skydda miljön och för att skydda oss mot öknens hetta, en hetta som dessvärre väntar mänskligheten om det inte görs insatser för att hindra denna utveckling.